اپلیکیشن بیان ماندگار را دانلود و نصب کنید

فهرست مطالب

رایگان شد!

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

روش های بهبود عزت نفس

روش های بهبود عزت نفس

سر تیتر مطالب

روش های بهبود عزت نفس

روش های بهبود عزت نفس کدامند که میتوانیم به کمک آنها عزت نفس خود را بیشتر و قدرتمندتر کنیم تا غیر از خود، دیگران هم اثرات آن را مشاهده کنند؟

ما تا اینجا آمدیم بحث عزت نفس را بررسی کردیم ، و کارهایی که باعث کاهش عزت نفس می شود را گفتیم .

وبیان کردیم افرادی که عزت نفس پایینی دارند چه خصوصیاتی دارند .

از این به بعد می خواهیم وارد این فاز شویم که چطور و با چه روش ها و کارهایی می توانیم عزت نفس خودمان را بیشتر و قدرتمندتر و اثرگذارتر کنیم و نه تنها خودمان اثر آن را ببینیم بلکه دیگران هم بتوانند آن را مشاهده کنند .

 

در ادامه در مورد روش های بهبود عزت نفس و تاثیرات آن در زندگی خود و حتی دیگران می پردازیم.

 

فایل های صوتی این قسمت مقاله :

 



 

 

۱- روش های بهبود عزت نفس : شکرگزاری

اولین کاری که باعث افزایش عزت نفس می شود ، البته نه تنها عزت نفس ، اعتماد به نفس شما و نه تنها اعتماد به نفس شما بلکه قدرت سخنوری و قدرت تخیل شما و اتفاقات خوب می شود ، بحث شکرگزاری است .

من قبلا گفتم که شما حتما یک سری آموزش ها را در بحث فن بیان و سخنرانی ببینید . یک لینکی را ارسال کردم که آن لینک وارد برگه ای میشد از سایت ما که در مورد سخنرانی ، سخنرانی حرفه ای صحبت کردیم . الان ۱۷ تا گام را گذاشتیم و حالا به مرور بیشتر هم می شود و اولین گام و اولین فیلمی که مشاهده کردید ، بحث شکرگزاری و سپاس گزاری بود .

شکرگزاری از خداوند ، جهان هستی ، کائنات ، بابت اینکه هستید ، انسانید و دارید اتفاقات بزرگ را رقم می زنید ؛ بابت هر چیزی که دارید .

 

شکر گزاری

 

شکرگزاری بابت همه چیزهایی که دارید ؛

بدن سالمی که دارید ، پاهایی که راه می روید ، دست هایی که استفاده می کنید ، قلبی که می تپد ، کلیه ها و کبدی که دارند کار می کنند و سلامتی را برای شما به ارمغان بیاورند.

چشم هایی که می بینید ، گوش هایی که می شنوید ، دهانی که صحبت می کنید ، بینی که بو احساس می کنید ؛ برای همه این ها باید شکرگزاری کنید . بایت داشته هایتان ، هر ماشینی که دارید ، ندارید ، سلامتیتان ، بابت خانواده تان ، بچه تان و هر روز حداقل بایت ۷ چیزی که دارید شکرگزاری کنید و اگر تکراری هم بود اشکال ندارد .

همین حس خوبی که در درونتان  ایجاد می کنید ، از درون شما هم به دیگران ساطع می شود و این حس خوب نه تنها اتفاقات خوب را برای شما رقم می زند ، نه تنها ارتباطات دیگران با شما بهتر می شود بلکه ارتباطتان با خودتان بیشتر می شود و ارزشمندی خودتان را بیشتر درک می کنید و هر روز این کار را انجام دهید .

 

 

۲- روش های بهبود عزت نفس : زندگی در لحظه اکنون

دومین کاری که می توانید انجام دهید زندگی در لحظه است . در لحظه اکنون زندگی کنید .

خیلی از ما در لحظه اکنون نیستیم . وقتی چای می خوریم حواسمان به کار بعدی است . وقتی داریم غذا می خوریم تلویزیون نگاه می کنیم . وقتی داریم تلویزیون نگاه می کنیم فکرمان به کار ظهر است که انجام شده و یا به کاری که فردا می خواهیم انجام دهیم .

وقتی با یک نفر داریم گفتگو می کنیم ، با اعضای خانواده ، داریم به این فکر می کنیم که فردا کجا برویم و چه چیزی بخریم . در لحظه اکنون نیستیم ، چیزها و اتفاقات مختلف را خوب درک نمی کنیم .

وقتی صبحانه می خوریم به این فکر هستیم که در محل کار چه کار کنیم ، در محل کار به این فکر هستیم که ظهر ناهار را چطوری گرم کنیم ، ظهر به این فکر هستیم که عصر چطور به خانه برویم و همیشه در حال فکر قبل یا بعدش هستیم . بیاییم در لحظه اکنون زندگی کنیم .

بیاییم کارهای کوچک را انجام دهیم .

قدم های کوچک را برداریم . ازصبح مثلا ساعت ۶ و نیم تا ۷ ، ۷ تا ۷ و نیم است که وقتی می خواهید صبحانه بخورید ، موبایلتان را سایلنت کنید .

وقتی سرکارتان هستید و دارید با همکارتان صحبت می کنید ، با موبایل کار نکنید و در جیبتان بگذارید . نمی خواهم که کارهای انقلابی و بزرگ انجام دهید ، تغییرات بزرگ ، نه ، بیایید از کوچک شروع کنید ؛ روزی یک صفحه کتاب را شروع کنید به خواندن ، کافیه و همینطور جلوتر بروید .

مطمئن باشید مغز شما آنقدر قدرتمند شود که شما مجبور شوید بعدها روزی ۵ صفحه ، ۱۰ صفحه ، ۲۰ صفحه کتاب بخوانید و مغزتان این کار را انجام می دهد . شما را به سمت جلو هُل می دهید به شرط اینکه عادتش دهید و از کارهای کوچک شروع کنید . وقتی کنار خانواده تان هستید ، ۱۰۰ درصد حضور داشته باشید ، وقتی دارید با همسرتان یا فرزندتان صحبت می کنید به طور کامل در اختیارش باشید و حرف هایش را بشنوید ، شنونده خوبی باشید و حس بهتری را منتقل کنید که هم عزت نفس شما بهتر می شود و هم به دیگران منتقل می کنید .

 

روش های بهبود عزت نفس

 

گام های کوچک را بردارید .

به قول معروف می گویند:

بین المللی فکر کنید ، جهانی فکر کنید ولی محلی اقدام کنید . از کوچه خودتان شروع کنید . از کارهای کوچک .

 

 بحث شکرگزاری و بحث زندگی در لحظه اکنون خیلی می تواند به شما کمک کند که آن حس خوب ، حس ارزشمندی ، حس پیداکردن اینکه ارزشمند هستید را بیشتر و بیشتر درک کنید ، با شکرگزاری چیزهایی که دارید ، توانمندی هایی که دارید ، قابلیت هایی که دارید ، کمک هایی که می کنید ، کمک هایی که می توانید بکنید حتی اگر نکردید ،

کمک های بالفعل ، بالقوه  و زندگی در لحظه اکنون ، در همین لحظه و فکر کردن به اینکه این لحظه را چه کار کنم که بتوانم بهترین شکل ممکن کنم برای خودم و برای بقیه و این ۲تا کار ، اولین کار هایی هستند که اگر تمرکز خوبی روی آن ها انجام دهید واقعا می توانند عزت نفس شما و به دنبال آن اعتماد به نفس شما را خیلی بالاتر ببرند .

 

 

فایل های صوتی این قسمت مقاله :

 



 

 

۳- روش های بهبود عزت نفس : زندگی آگاهانه

سومین موضوعی که باید در مسیر بهبود عزت نفس به آن توجه داشته باشیم ، بحثی تحت عنوان زندگی آگاهانه است . ما میدانیم اطرافمان اتفاقات زیادی است .

ما میدانیم مشکلات بسیاری وجود دارد . تنش های بسیاری وجود دارد . این ها را می دانیم اما این ها نباید باعث بهانه هایی برای ما شود .

میدانم که این اتفاقات هست ؛ این تنش ها هست ولی واقعا نمی شود . میدانم که این مسائل هست و ما هم توانمند هستیم ولی خب واقعیتش نمی شود .

یعنی در صحبت هایمان نگاه می کنیم یک ترکیب خطرناکی هست به اسم میدانم ولی ؛ میدانم اما ؛ میدانی پس انجام بده ، پس مسئولیت قبول کن ؛ پس راهکار بده ؛ برو جلو و اقدام کن !این  اما و ولی در اینجا چه می گوید؟ این واقعا ترکیب خطرناکی برای همه ی ما است .میدانیم این مسئله هست و میدانیم که این کار را میشود انجام بدهیم ولی ولی ولی … اما اما اما … هزارتا امای دیگر می آوریم و کلاً خودمان را کنار میگذاریم ؛

آن ارزشمندی ، توانمندی ها و بزرگی ها و قابلیت های خودمان را خیلی راحت کنار می گذاریم و همین باعث کاهش عزت نفس ما می شود . از این ترکیب خطرناک دوری کنیم . میدانم ولی … میدانم اما …!  اگر میدانید پس بروید انجامش دهید .

میدانم دیگران از دست من ناراضی هستند ؛ از دست من نگران هستند اما آنقدر تنش دارم ؛ اما آنقدر مسائل مختلف دارم فرصت نمی کنم . شما هم جای من بودید فرصت نمی کردید .

این ترکیب خطرناک میدانم اما … ؛ میدانم ولی… را خیلی از مواقع داریم استفاده می کنیم .

میدانم این کار مشکل ایجاد کرده ؛ میدانم رفتار من نامناسب است ولی خب شما هم به جای من بودید … اما اگر شما هم جای من بودید این میشد ! در همه جا داریم این حرف را میشنویم ؛ در خانه ، سرکار ، جلسات و همه جا این ترکیب خطرناک وجود دارد . ما باید بتوانیم خودآگاهانه تر رفتار کنیم .

خوب به مسائل فکر بکنیم . ببینیم که این مسائل وجود دارند ؛ حلشان کنیم , در حیطه ی ماست ، مسئولیت قبول کنیم و برویم جلو و اقدام کنیم . این میدانم های شما باید تبدیل به یک اقدام خوب بشود . به همان اندازه که می توانید ، به همان اندازه ای که اطلاعات دارید اقدام کنید و همین باعث افزایش عزت نفس شما می شود و همان اندازه که انجام نمی دهید باعث کاهش عزت نفس شما می شود .

این مقاله را حتما مشاهده بفرمائید
اعتماد به نفس چیست؟

 

 

وقتی میدانید ؛ در هر حدی ، وقتی می توانید ؛ در هر حدی ، اقدام کنید .

کمک کنید . بروید جلو حرف بزنید . صحبت کنید . بهانه نیاوریم . شما هم اگر جای من بودید ؛ اما اگر شما هم جای من بودید ؛ ولی اگر شما هم جای من بودید ؛ این تنش ها را داشتید نمی توانستید . نه ! این ها بهانه هایی است که برای فرار کردن از زیر بار مسئولیت … یک مقدار آگاهانه تر مسائل را بررسی کنیم .

به نوعی تکامل هست برای خودمان ؛ وقتی خودآگاهانه تر رفتار می کنیم ؛وقتی آگاهانه تر رفتار می کنیم . وقتی آگاهانه تر می اندیشیم . در مسیر زندگی با شرایط مختلف اقدام می کنیم ؛ بررسی می کنیم ؛ سوال می پرسیم ؛ سختی ها را به جان می خریم . همین باعث تکامل ما می شود .

همین باعث بزرگی ما می شود و آن مسیر تکامل از همین مسیر عزت نفس ، از همین مسیر ارزشمندی دارد عبور می کند . من کارهایی را کنم که باعث افزایش عزت نفس ، باعث افزایش ارزشمندی خودم و دیگران بشود و در این مسیر هم خودم کامل شوم و هم دیگران !

به همان اندازه ای که اطلاعات دارم و اقدام نمی کنم . به همان اندازه که می توانم کاری بکنم و کاری نمی کنم . به همان اندازه که می توانم کمکی کنم و کمکی نمی کنم . به همان اندازه دارد عزت نفس شما نابود می شود . به این توجه داشته باشید .

 

۴- روش های بهبود عزت نفس : مسئولیت پذیری

اما چهارمین کاری که باعث بهبود عزت نفس می شود این است که شما فرمان زندگی خودتان را در دست های خودتان بگیرید .

همان مفهوم مسئولیت پذیری که قبلا در مورد آن صحبت کردم . هر تصمیمی که می گیرید مسئولیتش را قبول کنید .

حتی اگر اشتباهی هم می کنید اشتباه خود را بپذیرید و عذرخواهی هم بکنید و اصلاح بکنید و از مشورت دیگران استفاده کنید . گاهی اوقات بعضی از افراد هستند که از مشورت دیگران هیچ استفاده ای نمی کنند ؛ از صحبت ها استفاده نمی کنند و جلو می روند ؛ به یک مشکلی که برمیخورند فحشش را به بقیه می دهند .

فحش کارها و تصمیمات اشتباهشان را به بقیه می دهند و بقیه را مسئول می دانند؛ بقیه را مقصر می دانند . حالا از اول نرفته است مشورت کند ؛ از اول نرفته است بررسی کند همینطور یک کله سرش را انداخته پایین و جلو رفته و یک سری اشتباهات را انجام داده و حالا خیلی خوب است برایش که تقصیر بقیه بیاندازد و دقیقا آدم هایی که عزت نفس پایینی را دارند همین کار را دارند انجام می دهند و سعی کنیم که در مسیر این آدم ها نباشیم .

 

 

فرمان دست خودمان باشد .

تصمیم که می گیریم پای آن بایستیم و مسئولیت پذیری را قبول کنیم و هرجا اشتباه کردیم بپذیریم مشورت کنیم ؛ بررسی کنیم ؛ اقدام کنیم و به جلو برویم و مسئولیت قبول کنیم ؛

برویم جلو ؛ اقدام ، اصلاح ، مشورت و جلو برویم و اقدامات بزرگی انجام دهیم و همین اقدام کردن ها باعث ایجاد یک چرخه ی مثبت افزایش عزت نفس ، افزایش اعتماد بنفس و دست آوردهای خوب در زندگی میشود و همین دست آوردها باعث افزایش عزت نفس و اعتماد بنفس می شود و همین چرخه ، همینطور تکرار و بزرگ و بزرگتر می شود و اتفاقات خوب در زندگی خودتان و بقیه میبینید که دارد اتفاق می افتد .

فرمان زندگیتان در دستان خودتان باشد و مسئولیت پذیر باشید و مسئولیت کارها و تصمیم هایتان را قبول کنید.

 

 

فایل های صوتی این قسمت مقاله :

 



 

۵- روش های بهبود عزت نفس : پذیرش واقعیت

پنجمین موضوع که هم باعث افزایش عزت نفس میشود و هم می تواند در بحث کاهش عزت نفس مورد بررسی قرار بگیرد ؛ بحث پذیرش واقعیت است .

یک سری واقعیت ها وجود دارد . مثلا : پدر یک خانواده ای صبح تا شب در محل کارش است و پروژه انجام می دهد . کارهای مختلف انجام می دهد و وقتی وارد خانه می شود حالا می خواهد همه چیز را با پول حل کند با آن دست آوردهای خودش که پول بوده بخواهد حل کند و به گونه ای اعتراضات خانواده را با پول میخواهد خفه و حل کند و این واقعیت وجود دارد ؛

میداند که همه از او در خانه ناراضی هستند ؛ بخاطر نبودنش ، بخاطر ساعات زیادکار ! مگر چقدر پول میخواهیم که این همه ساعت کار ؟ میداند این واقعیت وجود دارد که همه از من ناراضی هستند اما با یک کار دیگر ، با چیز دیگر مثلا پول میخواهد اعتراضات و واقعیات را سرپوش بگذارد و خفه کند و از بین ببرد .

در دلش میگوید میدانم ؛ اما ، ولی من باید دنبال پروژه ها بروم ! همان داستان قبلی که در فایل قبلی در موردش صحبت کردم . بپذیریم یک سری واقعیت ها وجود دارد ؛ بپذیریم که یک سری از دستمان ناراضی هستند . حالا بیاییم این نارضایتی را بررسی کنیم که چطور می توانیم خودمان را اصلاح کنیم ؟

یک بررسی کنیم .

قرار نیست که مداوم در وادی زندگیمان بدویم ؛ دونده ها هم وقتی به یک جایی می رسند استراحت می کنند . ماشین هم که یک دفعه ۱۰۰۰ کیلومتر را نمی رود ؛ تکه تکه می رود و باید بایستد . باید به ماشین نفس بدهید و خودتان استراحت کنید و بعد حرکت کنید .

در این مسیر یک لحظه بنشینیم و فکر کنیم ؛ کاغذ و قلم بگذاریم؛ دیگران از دست ما ناراضی هستند ؛ ۱-۲-۳-۴-۵-۶-۷-۸-۹-۱۰ ؛ این ۱۰ تا را چطور بررسی کنم ؟ چه راهکارهایی وجود دارد ؟ اصلا راهکار وجود دارد ؟ بروم مشورت بگیرم .

این واقعیت ها را بپذیریم . پذیرش واقعیت چیزی است که به افزایش عزت نفستان کمک می کند؛ چون باعث می شود که اقدام کنید ؛ چون باعث می شود که راهکارهای خوب پیدا کنید ؛

چون باعث می شود که بفهمید چقدر خودتان ارزشمندید و دیگران هم چقدر ارزشمندند و چه کمک هایی می توانید به دیگران بکنید و چه کمک هایی خواهید کرد . این پذیرش واقعیت را توجه کنید . با یک سری چیزها مخفی اش نکنید . روی آن سرپوش نگذارید .

 

روش های بهبود عزت نفس

 

واقعیت ها را قبول کنید که بعضی افراد از ما ناراحت هستند ؛ یک سری به حق ناراضی هستند و یک سری به ناحق .

حالا شاید ما مدیر یک شرکت باشیم برای اینکه داریم پیشرفت می کنیم ، کارمان را انجام می دهیم ، یک سری از دست ما ناراضی هستند ؛ ربطی ندارد ، ما داریم کارمان را به درستی انجام می دهیم و یک سری به ما حسادت دارند ، یک سری نمی خواهند ما پیشرفت کنیم . این ناراضی بودنِ دست ما نیست ولی یک سری افراد به حق از ما ناراضی هستند ، حالا زیردستان ، یک همکار کناری ما ، قرار بوده وقتی برایش بگذاریم و نگذاشتیم ، به این واقعیت ها باید توجه کنیم . اگر کسی ناراضی است و به حق ناراضی است ، آن را بررسی کنیم .

 

۶- روش های بهبود عزت نفس : گفتگوهای درونی

ششمین موردی که خدمتتان عرض کردم درادامه همان پذیرش واقعیت است ؛ آن گفتگوهای درونی ما با خودمان به چه صورت است .

گفتگوی درونی منظور صحبتی که با خودمان انجام می دهیم .

از صبح که بیدار می شویم تا شب ، بعد از یک ارتباط ، قبل از یک ارتباط و این گفتگوهای درونی می تواند هزینه های خیلی سنگین و بدی را در زندگی ما ایجاد کند . یک مثال بزنم .

یک پدر و فرزند چند دقیقه ای با یکدیگر یک بگو مگوی کوتاهی دارند در این مورد اینکه حالا کدام شبکه تلویزیونی باشد . فرزند می گوید شبکه پویا باشد که کارتون ببیند ، پدر می گوید که مثلا آی فیلم باشد . یک بگو مگوی کوچکی انجام می شود و در آخر حالا پدر مجبور می شود که کنترل را به دست پسرش بدهد برای اینکه جیغ و داد و … نکند .

داستان ظاهری اینجا تمام می شود ولی باطنی همچنان ادامه دارد و پدر با خودش می گوید انگار نه انگار که من پدر هستم ، انگار نه انگار که اینجا احترام دارم و همه این حرف ها را دارد در درون خودش میزند .

باطن قضیه این است که گفتگوهای درونی دارد که در حال تخریب خودش است و اینجاست که می گویند این گفتگوهای درونی را بیاورید به صورت ظاهری و واقعی بیان کنید و به خودتان و طرف مقابل اجازه بدهید و در مورد آن شروع به صحبت کنید تا این گفتگوها یک جایی قطع شوند .

بیاییم در مورد آن واقعیت صحبت کنیم .

بیاییم در این مورد حرف بزنیم و به دیگران نیز اجازه دهیم که صحبت کنند . بله ، حالا شما می خواستی این شبکه را ببینی ، خوب است ، قبول ، حالا من تا یک ساعت دیگر به تو اجازه میدهم ولی بعد از یک ساعت حق من است که من بتوانم فیلم مورد نظرم را ببینم . به طور ساده و حداقل این است که بیاییم این قضیه را حل کنیم و فیصله دهیم و منطقی تمام کنیم تا آن گفتگوهای درونی تخریب کننده ادامه پیدا نکند .

این مقاله را حتما مشاهده بفرمائید
برندسازی شخصی - چگونه خودتان را بازاريابي كنيد؟

در یک شرکت هم همین است . یک مدیر با کارمندش وقتی یک کاری انجام می شود و  مشکلی پیش می آید و ادامه دار است و بگو مگو انجام می شود ، این بگو مگو تمام نمی شود ، تا چند روز ، چند هفته یا چند ماه ، این گفتگوهای درونی می تواند ادامه داشته باشد.

بیاییم این مسائل را لیست کنیم و این گفتگوهای درونی را به گفتگوهای خارجی تبدیل کنیم ، حل و فصلش کنیم ، به دیگران اجازه دهیم صحبت کنند در غیر این صورت این گفتگوهای درونی درون ما را مانند یک موریانه تخریب می کند ، شخصیت ما را تخریب می کند و همین می تواند باعث کاهش عزت نفس وحشتناکی برای ما شود .

در بحث ارتباطات ۳ نکته خیلی مهم وجود دارد :

  1. رویداد است ؛ اتفاقی که پیش می آید .
  2.  تفسیری از آن رویداد است .
  3. احساسی که من از آن تفسیر دارم به خاطر آن رویداد .

این ها ۳ موضوع مهم هستند که خیلی می توانند به هم مرتبط باشند . یعنی به هم ارتباطی ندارند خودمان آن ها را به هم ارتباط می دهیم و وارد آن گفتگوهای درونی ما می شود و تخریب کردن شخصیت خودمان و عزت نفسمان .

فرض کنید مثلا رویدادی اتفاق افتاده است ؛

من با دوستم قرار داشتم و قرار بوده که مثلا ساعت ۳ بعد از ظهر در یک مکانی همدیگر را ببینیم . من ۱۰ دقیقه زودتر به سر قرار می آیم و رویداد چه است ؟ یک مشکلی برای ایشان پیش می آید و یا هر چیزی ، ایشان ۳ و نیم به سر قرار می رسد . رویداد مساوی است با دیر آمدن ایشان .

حالا تفسیری که من از این رویداد دارم . 

تفسیری که من از این رویداد دارم اگر یک گفتگوی درونی مخرب باشد این است که فکر میکند از من مهم تر است ، اصلا برای من ارزش قائل نیست ، انگار نه انگار که اصلا با هم زمان ۳ را مشخص کردیم . 

شاید به او چیزی نگویم ولی در درون خودم دارم این ها را تفسیر می کنم و نتیجه این تفسیر به خاطر آن رویداد چه می تواند باشد ؟ این است که من خشمگین می شوم و حس بد پیدا می کنم . حس بد از اینکه دوست من فکر می کند از من مهم تر است .  این یک مثال کوچکی از رویداد ، تفسیر و احساس بود .

 

روش های بهبود عزت نفس

 

یک مثال دیگر:

یا برگردیم در همان خانه که ما می خواهیم کنترل را از بچه بگیریم و شبکه آی فیلم را بزنیم و ایشان مقاومت می کند که کارتون خودش را ببیند و در آخر هم کنترل دست او می ماند .

تفسیر من این است که عجب بچه بی ادبی است ، انگار نه انگار که اصلا من اینجا ارزش و احترامی دارم و احساس من به دنبال  تفسیر من از آن رویداد خیلی بد می شود نسبت به خانواده ، بچه و حتی یک جایی ممکن است دعوا کنم .

یک جایی هم بخاطر یک موضوع الکی او را دعوا کنم و حتی روز بعد مثلا او را بزنم .

رویداد این بوده که او کنترل را از من گرفته و نگذاشته که من شبکه آی فیلم را ببینم ، تفسیر این بوده که من آدم بی ارزشی هستم ، ارزشمند نیستم ، حالا می خواهم ارزش های خودم را نشان دهم ، با یک احساس بد و آن احساس بد این است که مثلا من زندگی را باختم و حالا می خواهی خودت را بهتر نشان دهی ، می آیی یک دعوا راه می اندازی و بچه را شاید دعوا کنی یا بزنی .

رویداد ، اتفاقی که می افتد ، تفسیری که من از آن اتفاق دارم و از درون خودم و احساسی که پیدا میکنم . این ها ۳ موردی هستند که کاملا از هم مجزا هستند ولی خود من دارم آن ها را با آن گفتگو های درونی که ادامه دارد به هم وصل می کنم .

در این میان ، این ها از همدیگر تفکیک شده هستند . ما باید بتوانیم رویداد را از تفسیر و احساس جدا کنیم .

شاید تصادف کرده ، شاید مادرش مریض بوده ؛ اگر او دیر آمده فقط دیر آمده ، همین ، یک اتفاقی رخ داده و بعد بیاییم ، قبلا گفتم ، این گفتگوهای درونیمان را به مرحله ظهور بگذاریم و سؤال بپرسیم و صحبت کنیم ، تمامش کنیم و در درون خودمان آن را ادامه ندهیم . چرا دیر آمد ؟ چه شد ؟ چطور شد ؟ حالت بهتر است ؟ خوبی ؟ مشکلی که پیش نیامد ؟ .

بیاییم گفتگو را ادامه دهیم و تمامش کنیم . نگذاریم از درون خودمان تفسیر کنیم و احساس بد پیدا کنیم .

می شود گفت رویدادها بسیاری از مواقع یا همیشه از تفسیر و احساس جدا هستند . باید آن ها را جدا کنیم و اگر می خواهیم تفسیر کنیم ، تفسیر بهتری انجام دهیم که این تفسیر بهتر حتی باعث افزایش عزت نفس ما هم می شود . دیر آمده حتما یک کار مهمی داشته که باید انجام می داده وگرنه او آدمی است که برای دیگران ارزش قائل است .

حداقل گفتگوی درونی مثبت ، تفسیر مثبتی را انجام دهیم .

حس خودمان را بهتر کنیم و عزت نفس خود را افزایش دهیم . پس باید ۲ کار را انجام دهیم ، یکی اینکه رویداد را از تفسیر و احساس جدا کنیم یا اینکه بیاییم تفسیرهایمان را تفسیرهای مثبتی قرار دهیم ، نمی گویم دیگر خیلی بیش از حد مثبت نگر باشیم ، نه ، حتما برایش مشکلی پیش آمده در یک فرصت خاصی از او می پرسم ، او آدمی نیست که بخواهد بی احترامی کند .

پس بیاییم این ها را از هم جدا کنیم و تفسیرهایمان را مثبت کنیم و بعد با صحبت کردن و سؤال کردن از تفسیرهایمان مطمئن شویم . در نهایتِ این می رسیم به همان صحبت کردن و فن بیان و سخنوری که بارها و بارها به آن تأکید کردم و گفتم .

پس تنها چیزی که وجود دارد این است که دوست من دیر کرده ، تنها چیزی که وجود داره این است که بچه دوست دارد کارتون را ببیند ، بچه است ، دوست دارد ، به شما بی احترامی نکرده است . پس بیاییم رویدادها را از تفسیر و احساس جدا کنیم یا تفسیرها و احساساتمان را از آن رویداد ها جدا کنیم و بعد بیاییم تفسیرهای مثبت گفتگوهای درونی مثبت را ایجاد کنیم و بعد این گفتگوهای درونی مثبت را با فن بیان ، با سخنوری ، با سؤال پرسیدن ، به گفتگوهای بیرونی و ظاهری تبدیل کنیم که دچار آن احساسات بد و گفتگوهای درونی مخرب نشویم که می تواند عزت نفس ما را از بین ببرد .

به عنوان تمرین ،

یک سری از گفتگوهای درونی که دارید و تخریب کننده است ، چند تا از آن ها را ( ۴-۵ تا ) همین امروز بنویسید و ببینید که این ها ناشی از چه است ؟ چرا دارید اینطور فکر می کنید ؟ چرا ؟ واقعا طرف مقابل این شکلی است ؟ اگر این شکلی است بروید با گفتگو و صحبت آن را حل کنید .

همیشه بسیاری از اوقات ، بیش از حد ۸۰-۹۰ درصد مشکلات با گفتگو می تواند حل شود . بیاییم آن گفتگوهای درونی خود نسبت به یک سری افراد بررسی کنیم ، افرادی که خیلی نزدیک هستند ، ۴ تا ۵ تا ، و بعد بیاییم ببینیم که چطور می توانیم واقعا مطمئن شویم که این گفتگوهای درونی واقعیت دارد .

حداقل اگر هم واقعیت دارد تمامش کنیم با یک گفتگو و صحبت و بفهمیم که آره اینطوری است و این گفتگوی درونی چند ماه ، چند سال ادامه دار نباشد . همین امروز بنشینید گفتگوهای درونی منفی خود را نسبت به آدم های مختلف ، نسبت به کارهایشان ، بنویسید و بعد بیایید بررسی کنید ، حلش کنید . این گفتگوهای درونی ادامه دار نباشد که می تواند شما را تخریب کند و عزت نفستان را نابود کند .

در هر صورت مطمئن باشید مطالب این گروه حتی اگر برخلاف مذاقتان باشد ؛ باز هم می تواند زندگیتان را تغییر بدهد.

عزت نفس یک مسیر کوتاهی است ؛ هزینه اش هم کم است .

خیلی کمتر از هزینه ی خیلی از چیزهایی که در زندگی داریم می کنیم . خیلی از ما دوره های مختلف می رویم ؛ کارهای مختلف می کنیم ولی امان از اینکه عزت نفسمان مشکل داره . چشمه ای که داریم از آن آب میخوریم مشکل دارد . انتهای چشمه مشکل ندارد . ما نمی آییم ابتدای چشمه را بررسی کنیم که زلال کنیم ؛ بعد می آییم کلی هزینه می کنیم و کلی وقت میگذاریم برای اینکه انتهای چشمه آب بخواهد زلال شود و به دست مردم برسد . نه ! اینچنین نیست . عزت نفس یک مسیر میانبر است که قطعا می تواند اتفاقات بزرگی در زندگیتان رقم بزند .

 

احمدرضا

احمدرضا

من احمدرضا فاضلي، مدرس و مشاور فن بیان و رشد فردی هستم. اینجا تلاش دارم با آموزش مهارت فن بیان، سخنوری و اعتماد به نفس، کمک نمایم تا قابليت و توانائی های خود را بطور اثربخش ارتقاء و ارائه دهيد و ارتباطاتی قدرتمند و اثر گذار را در زندگی و كسب و كار خود ايجاد نمائيد و قهرمان زندگی خودتان باشید ...
مقالات مرتبط

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید