ترس از سخنرانی – سوالات مخاطبان
یکی از بزرگترین ترس های موجود در سخنرانی و صحبت در جمع، ترس از سوالات مخاطبان می باشد که در این مقاله به آن پرداخته ایم.
اولین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و جواب به سوالات
اولین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و سوالات مخاطبان، انتخاب ۱۵ الی ۲۱ سوال از صحبت های خودمان است که احتمال می دهیم مخاطبان از ما خواهند پرسید.
به احتمال بسیار بالا، سوالاتی که مخاطبان از شما خواهند پرسید در میان سوالاتی می باشد که شما استخراج کرده اید.
سوالاتی که شما از میان صحبت ها و ارائه سخنرانی خود استخراج می نمایید باید سخت گیرانه باشد تا بخوبی بر محتوای صحبت خود مسلط گردید.
دومین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و جواب به سوالات
دومین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و سوالات مخاطبان این است که اگر سوالی از شما پرسیده شد و جواب آن را در همان لحظه نمی دانستید می توانید چندین اقدام را انجام دهید.
می توانید جواب به سوال را به انتهای جلسه موکول نمایید و بیان کنید که:
تا آخر بحث را توجه نمائید و اگر جواب سوال خود را دریافت نکردید، آخر جلسه به آن پاسخ خواهم داد.
البته حتما هم در انتهای جلسه زمانی برای پاسخگویی به سوالات قرار دهید تا به عهد خود وفا نمائید.
این فاصله تا انتهای سخنرانی موجب می شود که هم جواب را در ذهن خود آماده نمائید و هم ممکن است سوال در ذهن مخاطب حل شده باشد.
سومین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و جواب به سوالات
سومین اقدام برای مقابله با ترس از سخنرانی و سوالات مخاطبان این است که اگر سوالی پرسیده شود که جواب آن را نمی دانستید، سوال را به سمت دیگر از مخاطبان خود هدایت کنید و از دیگران بپرسید!
این کار هم سبب می شود که ذهن سایر مخاطبان درگیر موضوع سخنرانی شود و هم اینکه شما فرصت دارید که به جواب سوال فکر نمایید.
علاوه بر این می توانید جواب سوال پرسیده شده را به یکی از جواب هایی که به سوالات پیش بینی شده خود تعیین کردید، متصل کنید و آن جواب را بیان نمائید.
در انتها هم اگر واقعا جوابی برای سوال نداشتید، خیلی قاطعانه معذرت خواهی نمایید و بفرمائید که در جلسه بعدی یا از طریق پیام و ایمیل پاسخ خواهید داد.
فیلم ترس از سخنرانی و سوالات مخاطبان را اینجا ببینید
فیلم ترس از سخنرانی و سوالات مخاطبان را بصورتی کاربردی و اثرگذار در این فیلم مشاهده بفرمائید.
این فیلم را به دوستان خود هم نشان دهید تا بتوانند در صحبت ها و سخنرانی های خود، الهام بخش و زندگی دهنده دیگران باشید و به خوبی مقابل جمع صحبت نمایید.
ترس از سخنرانی – راهکارهای کنترل و مدیریت
ترس از سخنرانی برای همه انسان ها وجود دارد مهم این است که بتوانید با تکنیک هایی که آموزش می بینید این ترس را کاهش دهید و نهایتا از بین ببرید.
در ابتدای کار سخنرانی پیش میآید که سخنران با رفتن بر روی جایگاه و شروع سخنرانی، شروع به دلهره و رنگپریدگی و منمن کردن و تکرار کلمات بارها و بارها، میکند و بسیاری از علائم مختلف ذهنی و روانی و جسمی ترس آشکار میگردد. ازجمله خشک شدن دهان ،تپش قلب، سیاهی رفتن چشمها و لرزیدن دست و پاها و …
عوامل ترس از سخنرانی
این عوامل دلایل بسیاری دارد که در زیر بعضی از آنها را بیان میکنیم:
اولین ریشه کمرویی و ترس به دوران کودکی ما برمیگردد. بعضا تا خواستیم صحبتی کنیم سریعاً مورد تمسخر قرار گرفتیم!
این کمرویی و خجالت میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد. ازجمله اینکه قبلاً سخنرانی ناموفقی داشته ایم و به خاطر خنده و تمسخر دیگران، دیگر حاضر به ارائه نیستیم.
دلیل دیگر مشخصات ظاهری سخنران میباشد. قد و سن و قیافه و … فرد احساس میکند که دارای نقصی است که بافاصله گرفتن از جمع سعی میکند تا نقص خود را به خیال خود پنهان کند!
گاهی هم فرد به دلیل کمال گرایی و اینکه تمامکارها و خصوصیات سخنرانی را ندارد از جمع دوری میکند مثلاً اگر لباسهایش ست نباشد به دلیل احساس نقص، از بودن در جمع خودداری میکند.
گاهی فرد فکر میکند اگر صحبتی کند همه متوجه میشوند که همهچیز را نمیداند! باید بهگونهای صحبت کرد که سخنران به مخاطبان بفهماند که درزمینهی خاصی اطلاعات دارد و باید از ایجاد یک شخصیت توهمی خودداری کرد.
و گاهی هم فرهنگ غلط، سبب ترس میشود. بهطور مثال خانم ها اکثرا سخنرانی نمی کنند، چون بهمحض سخنرانی مورد تمسخر قرار میگیرند!
اینهاهمه خطاهای ذهنی هستند که سخنران، محور سخنرانی را خودش میداند و فراموش میکند که مهم، مخاطب و نیاز او برای کسب اطلاعات است و در اولویت میباشد.
واقعیاتی در مورد ترس از سخنرانی
۱- بخشی از این ترس مفید است
این شیوهای است که طبیعت ابداع کرده است تا ما را برای تلاشهای غیرعادی در زندگی آماده کند.وقتی ضربان قلب بالا میرود و تند تند نفس میزنید، ازآنجاکه بدن ما در برابر محرکهای بیرونی هوشیار و گوشبهزنگ است، شما را در وضعیت آمادهای قرار میدهد. اگر این آمادگی را در حد معقولی بتوانید کنترل کنید آنوقت سریعترمیتوانید فکر کنید و روانتر صحبت کنیدو برنامهریزی هدفدارتری داشته باشیم. مهم این است که نگذاریم این هیجانات مانع حرف زدن ما شوند.
۲- بهترین سخنرانان هم نتوانستهاندبهطور کامل ترس را کنار بگذارند!
همیشه در چند جمله اول آنها ترس وجود دارد. ولی آنها با استفاده از تکنیکهای بیان شده در قسمت مدل برنامهریزی– شروع سخنرانی– کمکم بر این ترس غلبه کرده و به آرامش خوبی دست پیدا میکنند.
۳- علت اصلی ترس از سخنرانی در جمع ساده است:
شما به صحبت در جمع عادت نکردهاید!
سخن گفتن در جمع، شیوهای است که طبیعت برای غلبه بر احساس خودکمبینی و به دست آوردن شجاعت و اعتمادبهنفس در اختیار انسان میگذارد. پس تا میتوانید خود را برای سخنرانی در جمعهای مختلف آماده کنید.
۴-این نکته را توجه کنید که فقط سخنران است که به این مسائل آگاه است و مخاطبان اگر سخنران خود را لو ندهند نمیفهمند.
و این نکته را بداند که مخاطبان برای شنیدن صحبتهای شما به آنجا آمدهاند و توجهی به هیجانات شما ندارند مگر خود شما آنها را آشکار کنید!
در مورد آزار و اذیتهای دیگران در مسیر سخنرانی چه کنیم؟
یکی از نکاتی که سخنرانان باید بدانند این است که پیامبران الهی هم، هرکدام بارها و بارها مورد تمسخر مردم قرار گرفتند و آسیب دیدند، ولی هیچکدام دست از تبلیغ دین خداوند مهربان برنداشتند.
اگر یک سخنران چنین بینشی را در ذهن خود داشته باشد که امکان اهانت از طرف کسی وجود دارد و خود را برای این شرایط آماده کرده باشد و صبر خود را افزایش داده باشد مشکلی پیش نخواهد آمد.
در مسیر سخنرانی و آموزش مفاهیم به مردم، باید با توکل برخداوند و کنار گذاشتن هر آنچه سبب فراموشی خداوند و ترس از مخلوقات میشود کنار گذاشته شود.
باید به این نکته توجه داشت که انسان اگر درراه اعتلای فکری و روحی و مادی آفریدگان خداوند، قدمی بردارد مطمئناً خداوند هم به انسان کمک و یاری خواهد رساند.
این همان چیزی است که در مدل ذهنی سخنران و داشتن یک مأموریت و رسالت بیان گردید.سخنرانان باید به مأموریت و رسالت خود بیندیشند و با توکل برخداوند مهربان، پرصلابت و بااقتدار بر روی سن رفته و صحبتهای خود را در جهت افزایش اطلاعات فکری سایر همنوعان، بکار گیرند.
نکته مهمی که در مورد سخنران باید بدانیم این است که سخنران در حقیقت معلم جامعه است و باید همه افراد جامعه را رهبری کند و طرفداری بیمورد از افراد و گروهها را کنار بگذارد.
دوره رایگان آموزش فن بیان و سخنرانی – ۲۱ گام موفقیت در سخنوری
برای دریافت این مجموعه کلیک کنید
با شرکت در این دوره آموزش فن بیان و سخنرانی چه چیزهایی را از ما دریافت میکنید؟
۲۱ گام کاربردی و ضروری در زمینه سخنرانی و مهارت های ارتباطی
در قالب ۴ ساعت فایل صوتی که بصورت عملی بیان شده است.
سرفصل های دوره فن بیان:
مدل ذهنی قدرتمند سخنران
ساختار بندی سخنرانی و صحبت
مدیریت و کنترل ترس از سخنرانی
هدف و رسالت در سخنرانی
موفقیت در سخنرانی
تمرینات در سخنرانی
هوش کلامی و متقاعدسازی
برای دریافت این مجموعه کلیک کنید
ترس از سخنرانی و مدیریت آن – کافه سخنرانی ۱۸
در هجدهمین کارگاه اصول و مبانی سخنرانی حرفه ای در کافه_سخنرانی، به بررسی و تحلیل مدیریت ترس از سخنرانی و هوش کلامی پرداخیتم.
کافه_ سخنرانی جایی است که قطعا می تواند برای آموزش سخنرانی و فن بیان و هوش کلامی، برای شما دوست گرامی که علاقه مند به پیشرفت و بدست آوردن موفقیت در کسب و کار خود هستید، جذاب و کاربردی باشد!
در این فیلم نحوه ایجاد ترس در حین سخنرانی و مدیریت آن و بررسی هوش کلامی در سخنرانی پرداختیم.
این ویدئو را خوب ببینید و توجه داشته باشید که ذهنیت ما در هر کاری از جمله سخنرانی می تواند بسیار در موفقیت ما اثرگذار باشد!
تحلیل این سخنرانی و الگو برداری از آن را به خود شما دوست گرامی می سپاریم تا بتوانید به کمک اینکار ذهن خلاق خودتان را برای صحبت ها و سخنرانی های خود فعال تر نمایید.
فیلمی اثربخش برای مدیریت ترس در سخنرانی
دوره ۹۰ روزه تسلط بر فن بیان، سخنوری و اعتماد به نفس
دوره ای کاملا کاربردی در جهت افزایش فن بیان و اعتماد به نفس و مهارت سخنوری که می تواند سبب موفقیت های بزرگ برای زندگی و کسب و کار شما شود.
این دوره کاربردی شامل ۸ جلسه حضوری و ۴ جلسه غیرحضوری می باشد که یک دوره جامع و کامل و کاربردی در زمینه آموزش فن بیان می باشد.
در این دوره کاربردی در هر جلسه علاوه بر آموزش های حرفه ای و اثربخش، هر یک از شرکت کنندگان مقابل جمع صحبت خواهد کرد و در یک فضای صمیمی، صحبت ها مورد بررسی و ارتقا قرار می گیرد.
اگر می خواهید تا با کمک این مهارت در زندگی و کسب و کار خود بدرخشید با ما همراه باشبد با دوره ۹۰ روزه تسلط بر فن بیان، سخنوری و اعتماد به نفس ….