افزایش هوش کلامی در سخنرانی
افزایش هوش کلامی به شما کمک می کند تا بتوانید با کلماتی قدرتمند و اثرگذار، بخوبی یک صحبت متقاعد کننده و موزون و منسجم ایجاد نمایید.
مهارت های کلامی و افزایش هوش کلامی را می توان به وسیله مقدار و دامنه ی دانش لغوی شما و به وسیله میزان توانایی تان در درک ارتباط میان واژه ها اندازه گرفت.
هوش کلامی یا مهارت های کلامی به شما کمک می نماید تا بتوانید کلمات و جملات مناسب را با توجه به فردی که با او می خواهید صحبت نمایید و هدف خود از صحبت را، بخوبی در کنار هم قرار دهید و منظور و مقصود خود را بخوبی ارائه نمائید.
برای اینکه بتوانید در شرایط مختلف و در ارتباط با افراد مختلف در زندگی و کار خود، ارتباطات کلامی خوب و اثربخش برقرار نمائید قطعا باید بتوانید هوش کلامی خود را ارتقاء دهید.
کلام تو عصای معجزه گر توست .

۱- چرا مهارت های کلامی اهمیت دارد؟
در آغاز قرن بیستم، روانشناسان دریافتند که میان مقدار و قدرت دایره واژگان با موفقیت فردی، ارتباط نزدیکی وجود دارد.
بگونه ای که هر چه دایره واژگان شما وسیع تر و هوش کلامی شما بهتر و بیشتر باشد، در کل در کار، زندگی شخصی، ارتباطات شغلی و تحصیل موفق تر خواهید بود و بهتر و مطمئن تر جلو خواهید رفت.

واژگان قدرت شگرف و وسیعی دارند.
افرادی که قدرت واژه هایشان را تحت کنترل دارند، دارای قدرت متقاعد کردن، الهام بخشی و تحت تاثیر قرار دادن هستند.
بنابریان حیرت آوری نیست اگر بگوئیم واژه ها و قدرتشان یک از مهم ترین عوامل انقلاب علمی در قرن بیست و یکم بوده است.
۲- نداشتن مهارت کلامی ( هوش کلامی)
یکی از دلایل عدم ارتباطات خوب افراد یکدیگر، نداشتن مهارت های کلامی یا هوش کلامی است.
هنگامی که ندانیم از چه کلماتی استفاده کنیم تا منظور و مفهوم قلبی ما را برساند مطمئنا در ارتباطات دچار تنش خواهیم شد.
تونی بوزان یکی از پیشگامان مهارت های کلامی و افزایش هوش کلامی جمله ای زیبا و قابل تامل دارند :

قلم قوی تر از شمشیر است!!
فقط به شرط آنکه مغزی که در پشت آن قرار گرفته است، بداند چطور کلمات را بکار برد…
این جمله بیان می کند که هر روز باید بدنبال یادگیری مهارت های کلامی و افزایش هوش کلامی باشیم تا بتوانیم ارتباطاتی قدرتمندتر، موثرتر و اثر بخش تر را رقم بزنیم.
۳- مسیر ما در افزایش هوش کلامی
در راستای آموزش مهارت های کلامی قدرتمند در سخنرانی و ارائه هایی مدیریتی و افزایش هوش کلامی در این سلسله مقالات سعی داریم تا مهارت های کلامی ( افزایش هوش کلامی ) مورد استفاده در ارائه های سخنرانان بزرگ دنیا را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم از این مهارت های کلامی، برای ارائه های خود الگو برداری کنیم.
پیتر دراکر از بزرگان بازاریابی و فروش دنیا نیز جمله ای جالب دارد که قابل تامل می باشد:
در لحظه ای که یک قدم از پائین به بالا بر می دارید، اثر بخشی شما بستگی به توانایی تان دارد تا از طریق واژه ی گفتاری و نوشتاری به دیگران برسید.
مطمئنا برای اینکه بتوانیم یک قدم بالاتر و بیشتر در مسیر موفقیت برداریم باید بتوانیم تا مهارت های کلامی و نوشتاری خود را گسترش دهیم تا بتوانیم ارائه هایی اثر گذار داشته باشیم و بتوانیم ارتباطاتی قوی را رقم بزنیم!
در مسیر یادگیری مهارت های کلامی و افزایش هوش کلامی باید ماموریت و رسالت خود را در کسب و کار خود و آموزش های خود به یاد بیاورید و ببینید که یادگیری مهارت های کلامی چقدر می تواند در پیشرفت و ارتقاء شغلی شما موثر و مفید باشد.

اگر به موضوع کسب و کار خود ماموریت و رسالت وجودی خود آگاه باشید، همین می تواند سبب ایجاد کشش و جاذبه برای یادگیری و افزایش هوش کلامی شود!

در این ادامه در مورد یکی دیگر از تمریناتی که سبب افزایش هوش کلامی و قدرت سخنوری می شود را مورد بررسی قرار می دهیم. تمرینی ساده اما بسیار کاربردی و اثرگذار به نام اسامی متفاوت!
تمرین هوش کلامی – اسامی برعکس
در اسامی متفاوت، با انگشت اشاره به هر یک از اجسام اطراف خودمان اشاره نموده و اسم آن شی را بیان نمی کنید و یک نام دیگر برای آن در نظر می گیرید و بلند بیان می کنید.
به دیوار اشاره می کنید و می گویید موبایل
به دفتر اشاره می کنید و می گویید شارژر
به کامپیوتر اشاره می کنید و می گویید ساعت
و به همین ترتیب پیش می روید…
سعی کنید در اجرای این تمرین، از نام یک شی ، بیشتر از یکبار استفاده نکنید تا ذهن شما به خوبی به چالش کشیده شود.

مثلا در اشارات خود به وسایل، از ساعت یکبار استفاده کنید.
این تمرین را همین الان در حد ۲۰ ثانیه شروع کنید به اجرا کنید!
این تمرین ذهن شما را به چالش می کشد و مانند ورزشکاران که ماهیچه های خود را تقویت می کنند، ذهن خود را قدرتمند می کنید تا در موقعیت های مختلف براحتی بتوانید عکس العمل نشان دهید و صحبت کنید و حرف کم نیاورید.
این تمرین افزایش هوش کلامی همچنین به منظم کردن کلمات و جملات در ذهن شما هم کمک می کند تا بتوانید در یک موقعیت با توجه به هدف خود و مخاطب، کلمات مناسب را کنار هم قرار دهید و صحبت یا سخنرانی نمایید.
هدف از تمرینات افزایش هوش کلامی، همانند تمرین اسامی متفاوت، قدرتمند کردن ذهن برای صحبت و سخنرانی در هر لحظه می باشد.
افزایش هوش کلامی سبب افزایش قدرت سخنوری شما در زندگی و کسب و کارتان خواهد شد. پس تمرینات افزایش هوش کلامی را جدی بگیرید و هر روز، دقایقی را به اجرا آنها اختصاص دهید و به دیگران هم آموزش بدهید.
تمرینی فوق العاده اثربخش برای افزایش هوش کلامی
یکی دیگر از قدرتمندترین و اثرگذارترین تمرینات برای افزایش هوش کلامی را در ادامه مطالعه نمایید. این تمرین را هر روز در حد ۳۰ ثانیه معجزه می کند..
شما قطعا باید بعنوان فردی که می خواهد در زندگی خود حس خوب داشته و موفق باشد، مهارت های کلامی خود را ارتقاء و گسترش دهید.
برای افزایش هوش کلامی، تمرینات و تکنیک های مختلفی وجود دارد. در این مقاله به بررسی و نحوه اجرای یکی از اثرگذارترین، کاربردی ترین و موثرترین تمرینات افزایش مهارت کلامی تحت عنوان تمرین تندگویی پرداخته ایم.
تمرین تندگویی را باید هر روز در حدود ۳۰ ثانیه به مدت ۳ هفته انجام دهید تا نتایج فوق العاده آن را در ارتباطات کلامی خود مشاهده کنید. بعد از این ۳ هفته هم می توانید تا ۱ دقیقه این تمرین را گسترش دهید تا در زمینه مهارت کلامی به یک نابغه کلامی تبدیل شوید!
در این کلیپ بصورت ساده و کاربردی در مورد بکارگیری این تکنیک و تمرین قدرتمند صحبت می کنیم.
این کلیپ را به دوستان خود هم معرفی نمایید.

فیلم بکارگیری تکنیک تندگویی و افزایش هوش کلامی
نحوه بکارگیری تکنیک تندگویی را می توانید بطور کامل در فیلم زیر مشاهده بفرمائید. این فیلم را به دوستان خود هم نشان دهید تا بتوانند هوش کلامی خود را ارتقا دهند و در کسب و کار و زندگی خود بخوبی ارتباطات کلامی را برقرار نمایند.
تمرین هوش کلامی – تمرین پرتاب داستان
تمرین پرتاب داستان یا داستان دزدی یکی از تمرینات جذاب، اثربخش و کاربردی برای افزایش هوش کلامی می باشد که براحتی می توانید آن را در جمع های مختلف اجرا نمایید.
این تمرین سبب به چالش کشیدن ذهن شما و افزایش مهارت سخنوری در هر لحظه می شود.
این تمرین به افزایش قدرت سخنرانی بداهه شما هم بسیار کمک می کند.
بدین صورت که در هر لحظه بتوانید متناسب با مخاطبان خود و هدف سخنرانی، یک صحبت اثربخش ارائه دهید.

در این تمرین افزایش هوش کلامی، یک نفر یک داستان فرضی را شروع می کند و مقداری بیان می کند و بعد یک توپ را که در دست دارد به سمت فردی دیگری پرتاب می کند تا فرد بعدی داستان را ادامه دهد.
در این تمرین باید فرد بعدی که توپ را دریافت می کند، خود را باید جای گوینده قبلی داستان بگذارد و داستان را با همان شخصیت و همان موقعیت ادامه می دهد.
این تمرین ذهن شما به خوبی به چالش می کشد چرا که باید خود را بسرع جای گوینده قبلی داستان بگذارید و از زبان او، داستان را ادامه دهید.
چون در این تمرین معلوم نیست که نفر بعدی گوینده داستان چه فردی است، شما در حالت آماده باش هستید که بتوانید داستان را ادامه دهید و خللی در مسیر داستان ایجاد نشود.
برای اجرای این تمرین، هر داستان واقعی یا تخیلی که به ذهن تان می رسد را باید بیان کنید تا صحبت گوینده قبلی داستان قطع نشود.

این تمرین را با بچه ها هم می توانید انجام دهید.
بگونه ای که چند نفر بچه را دور هم جمع کنید و کمی در مورد این تمرین توضیح دهید و شروع به اجرای آن کنید.
که هم سبب سرگرمی آنها شود و هم سبب افزایش هوش کلامی و مهارت سخنوری در جمع آنها شود.