اپلیکیشن بیان ماندگار (کلاس های گویندگی و فن بیان) را دانلود و نصب کنید
رشد و توسعه فردی در کسب و کار

رشد و توسعه فردی در کسب و کار

فهرست مطالب

یکی از مهم ترین پارامترهایی که باعث رشد یک کسب و کار می شود، رشد و توسعه فردی در کسب و کار است.

این به این معنا است که شخصی که صاحب بیزینس و کسب و کار است باید به صورت مداوم بر روی توسعه فردی خودش کار کند تا بهترین نتیجه را بگیرد. این امر تاثیر زیادی روی تمام کسب و کارها چه کوچک و چه بزرگ دارد.

این در حالی است که رشد و توسعه فردی فقط مربوط به صاحب کسب و کار نیست. این رشد باید برای تمامی اعضا گروه باشد و صاحب بیزینس باید برنامه ای مشخص برای رشد اعضاء شرکت و زیر دستان خود داشته باشد.

رشد فردی در کسب و کار نه تنها باعث رشد خود شخص می شود، بلکه باعث پیشرفت کسب و کار و افزایش راندمان کار تیمی وی می شود.

مهم ترین نکته ای که در رشد و توسعه فردی در کسب و کار است، این است که برای داشتن یک کسب و کار عالی، ابتدا رشد فردی در سایر ابعاد زندگی داشته باشید.

در این مقاله با ما همراه باشید تا راه هایی که برای رسیدن به رشد و توسعه فردی در کسب و کار موثر هستند، را باهم بررسی کنیم.

مهارت های توسعه فردی

برای یادگیری معنای مهارت های توسعه فردی ابتدا باید به تعریفی از تک تک عبارات آن بپردازیم. مهارت در واقع توانایی انجام یک کار سخت و دشوار را در برمی گیرد. توسعه هم به معنی فعالیتهایی است که باید در جهت کسب آن مهارت ها انجام دهیم.

فعالیت هایی که اکتسابی هستند و برای به‌دست‌آوردن آنها نیاز به آموزش و یادگیری داریم. همچنین با انجام آنها به طور مستمر، تجربه کسب می‌کنیم و در آنها ارتقاء پیدا می‌کنیم. اغلب این مهارت ها، فکری و مربوط اندیشه هستند و فقط شامل فعالیت های جسمانی نیستند.

با یادگیری مهارت های توسعه فردی، انگیزه و اعتمادبه‌نفس شما افزایش می‌یابد.

انرژی شما برای پیشبرد کارها بیشتر شده و سبک زندگی شما بهتر می‌شود و در نهایت احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا می‌کنید؛ بنابراین با یادگیری آنها، نه‌تنها روابط بین‌فردی و سازمانی شما رشد پیدا می‌کند بلکه می‌توانید سایر روابط شخصی خود در تمام جنبه های زندگی را بهبود دهید.

در کسب این مهارت محدود سنی و جنسیتی وجود ندارد. به‌علاوه به تصور برخی افراد یادگیری مهارت های توسعه فردی فقط به امور تجاری و بیزینس مربوط است.

درحالی‌که با یادگیری آن شما می‌توانید سایر مهارت های شخصی و ارتباطی خود را در همه جنبه ها بهبود و توسعه دهید. اغلب به دلیل درهم‌تنیدگی کار و زندگی شخصی مرز بین مهارت های فردی و سازمانی از بین رفته است.

هرچند یادگیری مهارتی مانند تصمیم‌گیری در هر دو زمینه مصداق دارد و جنبه های مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد.

بهبود و توسعه فردی

بهبود به معنی اصلاح و تکمیل مهارت هایی است که اکنون داریم و توسعه به معنی رشد و تقویت مهارتی است که نداریم.

حال که به مفهوم هرکدام از این واژه ها دست یافتیم، در ادامه بهبود و توسعه فردی را تعریف می کنیم سپس مراحل کسب مهارت های توسعه فردی را شرح می دهیم.

در بهبود و توسعه فردی، شخص به پرورش و یادگیری مهارت هایی روی می‌آورد که او را توانا می‌کنند تا استعدادهای بالقوه خود را شکوفا سازد.

در نهایت به طور صحیح، اهداف خود را تعیین و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی می‌کند و اقدامات عملی انجام می دهد.

پروسه و مراحل بهبود فردی

به‌طورکلی می‌توان گفت بهبود فردی پروسه و فرایندی مستمر در طول زندگی هر فرد است و مهارت های فعلی وی را اصلاح می‌کند. درحالی‌که در توسعه فردی، شخص به یادگیری اموری برای بهبود توانایی های خود می‌پردازد.

هدف از شناخت این توانایی ها، استفاده از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های فرد است.

در هر دو فرایند، عنصر درونی شما مثل یک قلک می ماند که به‌تدریج با مهارت های توسعه فردی پر می‌شود. شما اقدام به برنامه ریزی برای زندگی شخصی و کاری خود می‌کنید.

احساس درونی تان روزبه‌روز نسبت به خود و تمام روابط خانوادگی، شغلی و تمام مسائل زندگی تغییر و رشد می‌کند. این نکته مهم را به‌خاطر بسپارید این به معنی نداشتن مشکل و مانع در زندگی نیست.

زندگی مملو از سراشیبی و سربالایی است. شما با کسب مهارت های بهبود و توسعه فردی در رویارویی با برهه های مختلف زندگی خود بهتر عمل خواهید کرد و برای رفع مشکلات زندگی تصمیمات بهتری اتخاذ می‌کنید.

رشد فردی چیست؟

این کلمه امروزه بسیار شنیده می شود و اولین قدم برای رسیدن به رشد در تمام ابعاد زندگی رشد فردی است. تعریف رشد فردی را می توان به این صورت ارائه کرد که افزایش توانمندی شخص و تمامی پیشرفت هایی که با تلاش و کوشش مستمر به دست می آید را رشد فردی می گویند.

 

تعریف رشد و توسعه فردی

یا به عبارت دیگر خارج شدن فرد از وضعیتی که در آن وجود دارد و رسیدن به شرایط بهتر در تمامی جنبه های زندگی یکی دیگر از تعریف های رشد فردی می باشد.

به طور خلاصه می‌توان گفت تلاش برای کسب آگاهی به‌منظور بهبود زندگی شخصی در هر جنبه از زندگی، رشد فردی نامیده می‌شود.

شما باتوجه‌به جنبه‌های مختلف زندگی خود مثل مالی، اجتماعی، شغلی، شخصیتی و … که در آن احساس ضعف و ناتوانی می‌کنید، قادر به یادگیری روش‌های بهبود آن هستید و با صبر و تلاش مداوم می‌توانید به هدف نهایی خود برسید.

فارغ از این که خواهان پیشرفت و موفقیت در کدام جنبه از زندگی‌تان هستید، با یادگیری تکنیک‌های رشد فردی و موفقیت می‌توانید بر روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید.

این سرمایه‌گذاری ازآن‌جهت اهمیت دارد که در برخورد با مشکلات و مسائل مختلف زندگی، در هر برهه زمانی به شما در رسیدن به موفقیت کمک می­ کند. حتی اگر با وجود تلاش‌های بسیار موفق نشوید، با تجزیه‌وتحلیل علت شکست خود اقدام به شناسایی و تقویت نقاط ضعف خود خواهید کرد.

در کنار تمام این تعارف و سخنان، باید بدانیم نتیجه ای که رشد فردی و افزایش توانمندی ها در زمینه های مختلف برای ما دارد چیست. در پایین به بررسی موردی آن ها می پردازیم.

رشد فردی و موفقیت

برای ورود به موضوع رشد فردی و موفقیت بگذارید با یک داستان شروع کنیم.

حتماً داستان بچه فیل در سیرک را شنیده ­اید. مربی سیرک برای تربیت و رام کردن بچه فیل، پایش را با طناب محکمی به درخت می­بندد. بچه فیل هر چه تلاش و تقلا می­کند قادر به رها شدن از طناب نیست.

این روش به مدت یک سال و به طور مداوم برایش تکرار می‌شود. بعد از یک سال، مربی سیرک طناب را از پای بچه فیل باز می‌کند.

ولی بچه فیل هیچ‌گونه تلاشی برای خارج شدن از منطقه امن خود نمی‌کند. در کتاب‌های روان‌شناسی این داستان به‌عنوان سندرم بچه فیل از آن یاد می‌شود.

تعریف رشد فردی

عامل عدم موفقیت

مطمئنأ برای شما هم بارها اتفاق افتاده که خواهان رسیدن به یک هدف تلاش کرده‌اید ولی با وجود بارها تلاش بازهم شکست‌خورده‌اید.

در نهایت هم عدم موفقیت خود را به عوامل بیرونی مثل خانواده، جامعه، شانس و تقدیر و … نسبت داده‌اید.

در ابتدا باید به شما بگویم برای این که به سندرم بچه فیل گرفتار نشوید، باید بپذیرید که این شکست‌ها و عدم موفقیت‌ها هیچ ربطی به شانس و تقدیر و سایر عوامل بیرونی ندارد.

بلکه این شما هستید که شکست را برای خود رقم می‌زنید. برای اینکه رشد فردی و موفقیت را یاد بگیرید باید این موضوع مهم که تمام شکست‌ها و موفقیت‌ها به خودتان بستگی دارد، را بپذیرید.

اکنون که در حال خواندن این مقاله هستید به شما تبریک می‌گوییم چون تمام شکست‌ها و عدم پیشرفت و موفقیت زندگی خود را پذیرفته و به خودتان نسبت می‌دهید.

 

مراحل رشد فردی و موفقیت

وقتی شما نقاط ضعف خود را شناسایی کنید و درصدد رفع آن ها باشید، در واقع یک گام به موفقیت خود نزدیک می‌شوید. علاوه‌برآن پلن و برنامه رشد فردی و موفقیت در همه زمینه‌ها و جنبه‌ها کاربردی و قابل‌اجراست. شما باید باتوجه‌ به نیاز خود در هر زمینه‌ای آن را برای زندگی خود شخصی‌سازی کنید. به این صورت که ابتدا قبل از نگاشتن برنامه رشد فردی جنبه‌های مختلف زندگی خود را بررسی کنید.

زندگی مالی، شغلی، سلامتی و فیتنس، زندگی عاطفی و عشقی، اجتماعی، رشد منطقی و عقلانی، زندگی احساسی، زندگی معنوی، زندگی مالی، زندگی والدینی و رابطه با فرزند، شخصیت خود و پرسونالیتی و در آخر ویژن کلی زندگی. این ها جنبه‌های مختلفی از زندگی همه ما هستند که باید در زمینه رشد فردی و موفقیت موردتوجه قرار بگیرند. یک‌قلم و کاغذ بردارید و هرکدام از این موارد را لیست کنید. حال برای این موارد باید این مراحل را طی کنید:

ارزیابی وضعیت کنونی جنبه‌های مختلف زندگی

حال که جنبه‌های مختلف را نوشتید، به بررسی هرکدام از آن ها در زندگی شخصی خود بپردازید. این که اکنون در هرکدام از این جنبه­ ها در چه جایگاهی هستید را در مقابل آن بنویسید. ممکن است در یکی از آن ها در سطح عالی و در جنبه‌ای دیگر ضعیف باشید.

شناسایی نقاط ضعف و قوت

در هنگام بررسی و ارزیابی هرکدام از جنبه‌های زندگی، در واقع به‌گونه‌ای نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی می‌کنید. به عبارتی به بخشی از خودشناسی که موضوعی مهم در فرایند رشد و موفقیت به شمار می‌رود، می­ رسید.

تعیین اهداف

شما باید برای هرکدام از زمینه‌های زندگی خود هدف داشته باشید. این که می‌خواهید در زندگی مالی خود به یک هدف مطلوبی که در ذهن دارید، برسید هدف مشخصی نیست. بلکه باید مشخص کنید که به چه مقدار، در چه مدت زمانی و چگونه می‌توانید به این هدف برسید.

هدف تعیین کردن موجب رشد فردی و موفقیت می شود

مشخص‌کردن جدول زمانی و برنامه­ ریزی

یک جدول درست کنید و برای هرکدام از جنبه‌ها و اهداف مدت زمانی را تعیین کنید. سعی کنید این جدول منطبق بر واقعیت و به‌دوراز ایده‌آل‌گرایی باشد تا در ادامه مسیر دچار یأس و ناامیدی نشوید. سعی کنید ابتدا اهداف کوتاه‌مدت تعیین کنید تا کم‌کم به هدف بلندمدت خود برسید. به طور مثال برای کاهش وزن ۲۰ کیلویی در یک ماه، هدفی دست‌نیافتنی و کمال‌گرایی است.

ارزیابی اهداف کوچک

در مقابل هرکدام از اهداف کوتاه‌مدت خود باید میزان پیشرفت خود را یادداشت کنید. چنانچه دانش‌آموزی هستید که برای کنکور مطالعه می‌کنید. باید در پایان هر هفته میزان پیشرفت خود را ارزیابی کنید. شما با مطالعه درس به درس و نکته به نکته به مدت یک سال می‌توانید به هدف بلندمدت خود که قبولی در کنکور است، برسید.

نکات مهم در رسیدن به رشد فردی و موفقیت

هرچند که مراحل و طی‌کردن مسیر رشد فردی و موفقیت، یک فرایند آسان به نظر می‌رسد ولی باید چند نکته را در نظر بگیرید تا بتوانید راحت‌تر به اهداف و برنامه‌ریزی‌های خود جامه عمل بپوشانید.

  • تنبلی نکنید و تلاشتان را جهت بهبود فرایند افزایش دهید. اگر در ابتدای کار، سختی‌های آن را تحمل کنید تمام عمر شیرینی آن را می‌چشید.
  • بر روی کارها و عادات روزانه خود تمرکز کنید. چنانچه روند زندگی‌تان به‌گونه‌ای است که با اهدافتان مغایرت دارند تلاش کنید این عادات را ترک کنید.
  • سعی کنید از افرادی که برای زمان و اهداف شما ارزشی قائل نیستند، دوری کنید و برعکس افرادی که به شما در رسیدن به رشد فردی و موفقیت تأثیرگذارترین هستند را به خود جذب کنید.
  • به مطالعه کتاب‌ها و مشاهده فیلم‌های انگیزشی بپردازید.
  • ذهن خود را روزانه با افکار و جملات مثبت تغذیه کنید.
  • از اشتباهاتتان درس بگیرید. به‌خاطر یک خطا که موجب دور شدن شما از اهدافتان شده، خودتان را سرزنش نکنید. در عوض برای بهبود نقاط ضعف خود به یادگیری و آموختن بیندیشد.
  • هیچگاه خود را با دیگران مقایسه نکنید. بلکه خودتان را با گذشته‌تان مورد ارزیابی و سنجش قرار دهید.
  • تلاش کنید برای ایجاد تغییرات انعطاف‌پذیر باشید. هرچند این تغییرات کوچک باشند. اگر می‌خواهید عادت صبح زود بیدارشدن را در خود تقویت کنید به مدت یک هفته ۱۰ دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید و هر روز ۱۰ دقیقه به آن افزایش دهید. این‌گونه در آخر هفته یک ساعت زودتر از خواب بیدار می‌شوید. در ادامه برای تثبیت آن می‌توانید تا ۲۱ روز آن را ادامه دهید تا در نهایت به یک عادت مثبت در شما تبدیل شود.
  • هیچ‌وقت امیدتان را از دست ندهید و باور داشته باشید که می‌توانید مسیر موفقیت را تا انتها بپیمایید.

 

رشد فردی و موفقیت

 


 

 

یادگیری مهارت های توسعه فردی با 10 تمرین

مهارت های توسعه فردی شامل چه مواردی است؟

با یادگیری مهارت های توسعه فردی شما شخصیتی قوی پیدا می‌کنید، نحوه برقراری ارتباط با دیگران برای شما راحت تر و بهتر می‌شود. زندگی تان در ابعاد مختلفی رشد می‌کند. البته فراموش نکنید که لازمه آن کسب دانش و خودآگاهی است.

  1. شناخت نقاط ضعف خود در مهارت های توسعه فردی

در اولین مرحله شما باید هدف خود را بیابید که با بهبود فردی چه چیزی کسب می‌کنید؟ اهداف خود را برای کسب مهارت لیست کنید. برای رسیدن به آنها مسیر درست و مشخصی را تعیین کنید.

  1. خروج از منطقه امن

از اینکه چیز جدیدی تجربه کنید، واهمه نداشته باشید. ترس و واهمه از روبرو شدن با شرایط جدید باعث می‌شود که هیچگاه پیشرفت نکنید. چالش ها و تجربه های نو در زندگی داشته باشید. به سمت یادگیری پیش بروید و برای آن تلاش کنید.

  1. انعطاف پذیر باشید.

در کسب مهارت های توسعه فردی، صبر و تحمل خود را بالا ببرید. به عبارتی بهتر، انعطاف پذیری خود را گسترش دهید. این واقعیت مهم را بپذیرید که زندگی مملو از فراز و نشیب است. نه در مقابل سختی ها خود را ببازید و از ادامه مسیر منصرف شوید و نه در مقابل انواع پیچ و خم زندگی بیش از حد منعطف باشید. حد تعادل را حفظ کنید.

انعطاف پذیری در مهارت های توسعه فردی

  1. حفظ ارزش های شخصی

در زندگی خود چارچوب مشخصی داشته باشید. در مسیر کسب مهارت های توسعه فردی از این چارچوب و ارزش ها خارج نشوید. صبور بودن، مهربانی، ایثار، داشتن پشتکار و حتی خلاقیت و … ارزش هایی هستند که در مسیر توسعه فردی به زندگی شما سمت‌وسو می‌دهند و نباید در حوادث پرالتهاب آنها را نادیده گرفت.

  1. برنامه ریزی برای کسب مهارت های توسعه فردی

در مسیر رسیدن به اهداف تان از برنامه ریزی غافل نشوید. اهداف بزرگ و بلندمدت خود را به اهداف کوچک و کوتاه‌مدت تقسیم کنید. اگر می‌خواهید به مدت ۶ ماه ۳۰ کیلو وزن کم کنید. بهتر است که آن را به ۶ هدف کوچک با کم کردن ۵ کیلو وزن در یک ماه تقسیم کنید.

  1. یادگیری و تجربه ابعاد مختلف مهارت توسعه فردی

هر چقدر مهارت های بیشتری کسب کنید، به تبع آن فرصت های بیشتری در زندگی پیش رویتان قرار می‌گیرد؛ بنابراین با یادگیری مهارت های مختلف علاوه بر سرمایه‌گذاری روی خود، امکان موفقیت و رسیدن به اهداف خود را بیشتر و بیشتر کنید.

هیچ وقت به داشته های قدیمی خود بسنده نکنید. حتی اگر دستاوردهای حاصل از آنها بزرگ و خاص باشند بازهم خود را از یادگرفتن چیزهای جدید در زمینه ای دیگر بی‌نیاز ندانید. تکنیک های مختلف از یک هنر را بیاموزید. به یادگیری زبان دیگری بپردازید یا نواختن یک ساز را یاد بگیرید.

  1. توجه به سلامت جسمانی

به ورزش‌کردن روی بیاورید. به اندام و ظاهر خود توجه کنید. این کار علاوه بر اینکه زیبایی ظاهری شما را بهتر می‌کند، در افزایش اعتمادبه‌نفستان نیز بسیار مؤثر است.

  1. تقویت کنجکاوی و جستجوگری

یکی از مصادیق مهم در کسب مهارت های توسعه فردی تقویت حس کنجکاوی و جستجوگری است. در مواجهه با مسائل مختلف زندگی با استفاده عبارت “چرا” بهتر می‌توانید آن موضوع را درک و کشف کنید. هیچ وقت در این مسیر از سؤال پرسیدن و تحقیق غافل نشوید.

  1. داشتن تفریح و سرگرمی

بازی و سرگرمی را جزء لاینفک زندگی خود قرار دهید. زیرا اثرات مثبت این موضوع بر جسم و ذهن انسان، از نظر علمی هم به اثبات رسیده است. در کلاسهایی مثل خوشنویسی، سفالگری و هر حرفه موردعلاقه خودتان شرکت کنید. این تفریحات و سرگرمی ها شما را به یک انسان چندبعدی تبدیل می‌کند.

ایجاد عادات خوب در رشد و توسعه مهارت های فردی

  1. ایجاد عادات مثبت

در ایجاد عادات مثبت خود تلاش کنید. عاداتی مثل سحرخیزی شاید در ابتدا سخت و زمان بر باشد ولی با کمی تلاش و صبوری کم‌کم به یک عادت مثبت در شما تبدیل می‌شود.

سخن آخر

مهارت های توسعه فردی یک فرایند آموزشی است که برای همگان قابل یادگیری است و باعث می‌شود به توانمندی ها و قابلیت های نهفته درون خود پی ببریم. بعد از پرورش نقاط مثبت در خود به نسخه فردی بهتری از خود تبدیل می‌شویم. هیچگاه برای یادگیری این مهارت ها دیر نیست. در هر سن و شرایطی که هستید به یادگیری و آموختن بپردازید.

 

برای دیدن ویدئوهای آموزشی رایگان در زمینه مهارت ها و برنامه های توسعه فردی حتما از پیج اینستاگرام ما دیدن فرمایید.


 


 

مزایای رشد و توسعه فردی در کسب و کار

  1. توانایی تبین اهداف روشن ​
  2. افزایش انگیزه
  3. افزایش تعادل کاری و زندگی
  4. بهبود آینده شغلی
  5. شناخت دقیق تر نقاط ضعف و قوت

حال که با تعریف رشد فردی و نتیجه هایی که برای ما دارد، آشنا شدیم، بهتر است بدانیم رشد فردی در توسعه کسب و کار ما چه نتیجه هایی می تواند برای ما به همراه داشته باشد.

رشد و توسعه فردی در کسب و کار به چه صورت انجام می گیرد؟

کسب و کارها انواع مختلفی دارند و یکی از اولویت های تمام آنان، بهبود کسب و کار است. یکی از مهم ترین عواملی که باعث ایجاد بهبود کسب و کار می شود، رشد فردی تمام اعضاء کسب و کار است.

در شرکت ها و مشاغل کوچک، معمولا هر واحدی یک نفر مسئول و یا کارمند دارد و آن شخص باید با رشد شخصی خودش باعث بهبود قسمت مربوط به خودش باشد.

در عین حال بسیاری از شرکت ها و کمپانی های بزرگ هستند که در قسمت های مختلف، به جای یک نفر کارمند یک تیم مشغول به کار هستند. برای مثال در شرکت ها یک تیم مسئول واحد فروش، یک تیم مسئول بازاریابی و … هستند و شغل ها بین افراد مختلف پخش شده است. در این شغل ها باید هر یک اعضاء به فکر رشد فردی خود باشد تا سیستم کسب و کار بتواند بهتر حرکت کند.

۱.عادات خوب کاری

یکی از مهم ترین اقدامات برای رشد فردی و به تبع آن رشد و توسعه فردی در کسب و کار، ایجاد عادت های خوب زندگی است. شاید شنیده باشید که می گویند تا تغییری در عادات خود ندهید، زندگی شما تغییری نخواهد کرد. بنابراین با شناخت عادات خوب و بد و اقدام برای حذف عادات بد و افزایش عادات خوب، می توان راندمان فردی و شغلی را افزایش داد.

۲.بزرگ فکر کردن

بزرگ فکر کردن برای رشد و توسعه فردی در کسب و کار

برای رسیدن به موفقیت های فردی و رسیدن به موفقیت در کسب و کار، باید بزرگ فکر کنید تا بیشتر از توان خود تلاش کنید و بهترین نتیجه را بگیرید.

۳.افزایش مهارت در رشد فردی

سطح توانایی شما در انجام وظایف و کارهای مختلف نتیجه را برای شما مشخص می کند. هرچه از طریق آموزش و مطالعه مهارت های خود را بالا ببرید، در انجام کارهای کوچک موفق تر خواهید بود و بازدهی شما در زندگی فردی و کسب و کار بیشتر خواهد شد.

۴.قدرت و مهارت نه گفتن عاملی مهم در رشد و موفقیت

در مواقعی ممکن است شما کارهایی را انجام دهید که به ضرر شما و کسب و کارتان باشد. اما به دلیل این که دوست ندارید اطرافیان شما ازتون برنجند یا ناراحت شوند، این کارها را انجام می هید. بیشتر این ها به این دلیل اتفاق می افتد که شما توانایی گفتن نه ندارید. بهتر است برای بهبود خودتان و در مرحله بعدی کسب و کارتان به ناراحت شدن بقیه توجهی نکنید و تنها چیزی که برایتان در اولویت است را انجام دهید.

موانع رشد و توسعه فردی در کسب و کار

در کنار دانستن راه هایی برای بهبود توسعه فردی که کمک زیادی به رشد و توسعه کسب وکار می کند؛ لازم است درباره موانع رشد فردی نیز صحبت کنیم.

بیشتر موانع و باورهای غلطی که درباره رشد فردی هستند، ریشه در ذهن افراد دارند و باید به طور مداوم برای حل آن ها اقدام کرد. بدون حل این مشکلات ذهنی هیچ پیشرفتی در کسب و کار ایجاد نمی شود.

۱.عدم داشتن اعتماد به نفس

عدم داشتن اعتماد به نفس کافی باعث می شود شخص کسب و کاری را شروع نکند و درصورتی که از سراجبار اقدام به استارت کسب و کاری بزند، مداوم در آن تردید دارد و نمی تواند به خوبی آن را پیش ببرد.

برای داشتن اعتماد به نفسی قوی می توانید از محصول تخصصی ما با عنوان دوره تخصصی کوچینگ اعتماد به نفس ( در زندگی و کسب و کار) دیدن کنید و با گذراندن این دوره یک شخص با اعتماد به نفس بالا بخصوص در حوزه کسب و کار خود شوید و در جهت توسعه و رشد فردی خودتان گامی مهم بردارید.

  1. کمال طلبی بزرگترین دشمن کسب و کارها

اعتقاد به کمال طلبی باعث می شود شخص از ابتدا نخواهد کاری را شروع کند. و از همان اول به دنبال رده های بالای شغلی باشد. چنین افرادی حتی نمی توانند کاری را استارت بزنند چراکه برای شروع کار به دنبال ایجاد بهترین شرایط در همان ابتدا هستند که این امر باعث می شود بسیار در شروع کارها تعلل کنند.

  1. اعتقاد به شانس داشتن

یکی از مهم ترین عواملی که باعث عدم رشد و توسعه فردی در کسب و کار باشد، اعتقاد بیش از حد به شانس است. شانس یک موقعیت ذهنی است و در برابر آن تلاش و امیدواری است. هر شخصی با تلاش و پشتکار می تواند بهترین کسب و کار را ایجاد کند و آن را پیش ببرد. بسیاری از افراد هستند که به جمله هایی مانند موفقیت شانسی است، فلانی با شانس موفق شده و … روی می آورند و همین باعث عدم پیشرفت آن ها در توسعه فردی در کسب و کار است.

شانس در رشد و توسعه فردی در کسب و کار

  1. ترس از شکست

ترس از شکست عاملی است که هم در شروع کار و هم در مشکلات و چالش ها می تواند باعث وحشت شخص شود. این امر باعث می شود کسب و کار خود را رها کرده یا آن را به حالت سکون دربیاورد.

تاثیر رشد و توسعه فردی در کسب و کار تیمی

همان طور که بالاتر نیز گفته شد، در بسیاری از کسب و کارها مسئولیت یک قسمت بر عهده یک تیم است نه یک شخص. بنابراین رشد شخصی هریک از اعضا تیم باعث بهبود راندمان کل تیم می شود.

در کسب وکارهای بزرگ که به صورت تیمی اداره می شود، اگر هر شخصی روی توانایی های خودش به صورت مستمر کار کند، نتیجه کلی به صورت بهتر خواهد شد.

بنابر این رشد و توسعه فردی در توسعه کسب و کار یک وظیفه جمعی برای همه اعضا گروه است و باید برای این امر همه در تلاش باشند.

 

سخن آخر

به یاد داشته باشید که یادگیری مهارت‌های رشد فردی و موفقیت مانند دیگر مهارت‌ها نیاز به تقویت و تمرین دارد؛ بنابراین باید به طور مستمر برای بهبود هر بخش از زندگی خود تلاش کرد تا بتوان از آموخته‌های خود بهره‌مند شد.

در انتها هنگامی که به هدفتان رسیدید، سعی کنید از این مهارت‌ها برای پیشرفت در تمام ابعاد زندگی‌تان استفاده کنید. هر روز زمان کمی را برای یادگیری اختصاص دهید. از مطالعه کتاب‌هایی که به شما در روند بهبود زندگی شخصی و رسیدن به اهدافتان کمک می‌کنند، غافل نشوید.

در انتها پیشنهاد می کنم حتما از ویدئوهای رایگان ما در آپارات و اینستاگرام ما دیدن فرمایید.

 


درباره برنامه توسعه فردی Idp بیشتر بدانید

برنامه توسعه فردی idp :

برنامه توسعه فردی idp، فرآیندی است در برگیرنده موضوعات شخصی، آموزشی، سازمانی و … که باید به طور مستمر و مداوم انجام شود. این فرایند در راستای بهبود زندگی فردی و اجتماعی فرد برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. در این حالت فرد تمام استعدادهای بالقوه خود را شناسایی می‌کند و فعالیت­های لازم در جهت بالفعل درآوردن آنها را انجام می‌دهد. فعالیت‌هایی که در راستای افزایش توانایی‌ها و یادگیری‌های وی صورت می‌گیرد.

به عبارتی ساده‌تر، فرد از استعدادهای نهفته خود اطلاع پیدا می‌کند و برای رسیدن به اهداف خود در زندگی فردی یا شغلی نقشه‌ای مدون ترسیم می‌کند. نقشه‌ای عملی و کاربردی که با انجام مراحل گام‌به‌گام آن، موفقیت بیش‌ازپیش وی را رقم می‌زند.

در برنامه توسعه فردی idp، تمام پرسنل سازمان اعم از کارمندان، مدیران و سرپرست‌های آن ها متعهد به انجام اقداماتی در راستای رشد حرفه‌ای خود و سود آن برای سازمان می‌شوند. اجرای این اقدامات و برنامه‌ها باعث افزایش مشارکت و انسجام بین کارمندان و مدیران سازمان می‌شود. زیرا کارمندان مشاهده می‌کنند که مدیران سازمان برای پیشرفت و موفقیت آنها تلاش و سرمایه‌گذاری می‌کنند.

اجزای یک برنامه توسعه فردی idp :

 

برای نوشتن یک برنامه توسعه فردی idp، باید با اجزای آن آشنایی کامل داشته باشید. شناخت این اجزا در تهیه یک برنامه مدون و شخصی‌سازی آن بسیار مؤثر است. این اجزا موارد زیر را در برمی‌گیرد:

  • تدوین مسیر و اهداف شغلی
  • شناخت توانمندی‌ها و استعدادها
  • شناسایی نیازها و فرصت‌های توسعه‌ای
  • مشخص‌کردن برنامه‌های عملیاتی

در ادامه به توضیح و شرح هرکدام از این اجزا می‌پردازیم.

اجزای یک برنامه توسعه فردی Idp

تدوین مسیر و اهداف

در تدوین یک برنامه توسعه فردی idp، شما تمام اهداف را با جزئیات دقیق بنویسید. مسیری که قرار است از نقطه A  به نقطه B برسید را مشخص کنید. با این نکته که تاریخ رسیدن به مقصد موردنظر هم برای شما مشخص باشد تا احیاناً اگر تأخیر و تداخلی در زمان دستیابی به اهدافتان پیش آمد، بتوانید با نگاه به مسیر طی شده دوباره در مسیر صحیح و درست گام بردارید.

شناخت توانمندی‌ها و استعدادها

با شناخت استعدادهای بالقوه خود می‌توانید، آنها را در راستای رسیدن به اهداف شخصی و سازمانی ارتقا و بهبود دهید. همچنین با تمرکز بر اهداف خود مهارت‌های لازم برای رسیدن به آنها را کسب می‌کنید. اینکه چه‌کارهایی شما را از رسیدن به اهدافتان دور می‌کند و باید آنها را از لیست زندگی روزمره‌تان حذف کنید و بالعکس چه‌کارهایی به شما در رشد و توسعه فردی‌تان مؤثر بوده و به شما در تحقق اهدافتان کمک می‌کنند.

شناسایی نیازها و فرصت­ های توسعه­ ای

نیازها و فرصت‌های توسعه‌ای را با یکی از اهدافتان مرتبط سازید. چنانچه نیاز به “تقویت مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی” داشته باشید، با شرکت در دوره‌ها و کارگاه نسبت به تقویت مهارت خود اقدام کنید. تمرینات و آموزش‌های رسمی برای بهبود فرصت‌های توسعه‌ای را نادیده نگیرید.

مشخص‌کردن برنامه‌های عملیاتی

برنامه توسعه فردی idp، باید کاملاً عملیاتی و قابل‌اجرا باشد. در تدوین این برنامه از یک مربی کمک بگیرید. با اعضای مختلف سازمان مصاحبه داشته باشید. در همایش‌های شغلی و سازمانی شرکت کنید و برای رسیدن به یک موقعیت شغلی بهتر تلاش کنید.

چه راه کارهایی برای اجرای برنامه توسعه فردی idp باید انجام داد؟

  1. مسئولیت‌پذیری

از نتایج کارتان هراس نداشته باشید. مسئولیت تمام آنها را بپذیرید. اگر در این زمینه نقص و کوتاهی داشتید دیگران را متهم نکنید. با خود صادق باشید و شجاعت روبه‌روشدن با کارهای خود را داشته باشید.

۲.کنترل استرس و اضطراب

در مسیر پیشرفت و توسعه استرس نداشته باشید. استرس بزرگ‌ترین مانع در رسیدن شما به اهدافتان است. آرامش خود را حفظ کنید و با طمأنینه به‌سوی اهداف خود گام بردارید.

  1. خودباوری

اگر چند بار شکست خوردید، با اعتمادبه‌نفس و تلاش برای رسیدن به موفقیت اقدام کنید.

خودباوری در توسعه فردی

نوشتن یک برنامه توسعه فردی idp مؤثر و کامل

بهتر است بدانید که نوشتن برنامه توسعه فردی idp با جزئیات، به شما در رسیدن به اهدافتان و در نهایت موفقیت بسیار کارا و مؤثر است. زیرا شما سریع‌تر و راحت‌تر به اهدافتان در زندگی شخصی و حرفه‌ای دست می‌رسید. قبل از اینکه شروع به نوشتن برنامه کنید ابتدا باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. مهم‌ترین هدف خود در زندگی را مشخص کنید.
  2. دلیلتان برای رسیدن به این هدف را در چند جمله برای خود توضیح دهید.
  3. مراحلی که برای رسیدن به این هدف باید طی کنید را بنویسید.

به تک‌تک این موارد با تفکر پاسخ بدهید. شالوده اصلی برنامه با مشخص‌کردن اهدافتان پایه‌ریزی می‌شود. تا جایی که امکان دارد با جزئیات و دقیق این مطالب را یادداشت کنید. زمان صرف کنید. از موانع و مشکلات نهراسید. نباید انتظار داشته باشید که در مدت‌زمان کوتاهی به یک برنامه کامل و جامع برسید. با بد برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت داشته باشید و برنامه‌های خود را به‌خوبی اجرا کنید.

در ادامه نحوه نگارش یک برنامه توسعه فردی idp اثربخش را به شما یاد می‌دهیم. شما با انجام مراحل زیر می‌توانید یک برنامه شخصی خارق‌العاده‌ای بنویسید و با اجرای آن، زندگی فردی و اجتماعی خود را به‌صورت کاملاً حرفه‌ای بهبود و ارتقا دهید.

چگونه یک برنامه توسعه فردی idp جامع و منحصربه‌فرد بنویسیم؟

به کمک یک منتور یا مربی شروع به نوشتن برنامه توسعه فردی idp، کنید. با نگاهی به عملکرد سالانه خود در سازمان برای ارتقای یک مهارت خاص برنامه‌ریزی کنید و تمام تلاش و اقدامات خود را برای رسیدن به نقطه مطلوب به کار ببندید.

نوشتن اهداف شغلی و حرفه‌ای

هدف‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت خود را بنویسید. چه عواملی در شما انگیزه و اشتیاق ایجاد می‌کنند؟ همچنین عوامل مؤثر در پیشرفت خود را شناسایی کنید. از فرصت‌هایی که اکنون وجود دارند، بهره ببرید و برای رسیدن به جایگاه موردنظر خود در شش ماه، یک سال و پنج سال آینده برنامه‌ریزی کنید.

نوشتن اهداف در برنامه توسعه فردی Idp

شناسایی نقاط ضعف و قوت

دانش و مهارت‌های خود را در زمینه‌های گوناگون شناسایی کنید. به یک خودشناسی در زمینه استعدادهای بالقوه خود برسید. با کمک‌گرفتن از یک منتور می‌توانید شناخت بهتری از ویژگی‌ها و عملکردهای فردی و اجتماعی خود داشته باشید.

برنامه‌ریزی و اقدام برای رسیدن به اهداف

این مرحله یکی از پارامترهای ارزشمند برنامه توسعه فردی idp است. زیرا اغلب فعالیت‌هایی که انجام می‌شود در مرحله قبل متوقف می‌شوند و اقدامی برای عملیاتی شدن آنها انجام نمی‌شود.

شما بعد از اینکه اهداف خود را تعیین کردید، تلاش خود را برای رسیدن به آنها بکار گیرید. این کار نباید فقط به نوشتن روی کاغذ محدود شود. اینکه برای ارتقا از موقعیت فعلی به جایگاه شغلی مورد نظرتان چه‌کارهایی باید انجام دهید؟ برای رسیدن به این مقام کدام‌یک از مهارت‌های خود را باید بهبود دهید؟ آیا نیاز به شرکت در دوره‌ها و کارگاه‌های مهارتی دارید؟ همچنین نقاط قوتتان که در مرحله قبل شناسایی کردید، چگونه می‌توانند به شما در راستای اهدافتان کمک کنند؟

ارزیابی و بررسی دستاوردها

در راستای اقداماتی که برای بهبود عملکرد سازمانی خود انجام می‌دهید، باید معیار سنجشی برای خود در نظر بگیرید. با ارزیابی از خود میزان پیشرفت در کسب مهارت و درنهایت رسیدن به هدف خود را می‌سنجید. این مرحله مهم‌ترین گام در برنامه توسعه فردی idp است.

در این مرحله مسیر پیشرفتتان را از ابتدا تا انتها بررسی می‌کنید و به یک ارزیابی دقیق و از مسائل می‌رسید. موفقیت‌ها و دستاوردهایتان چه بوده است و کدام مسئله نیاز به رسیدگی و توجه بیشتری دارد؟

جمع‌بندی

برنامه توسعه فردی idp را در تمام ابعاد زندگی شخصی و اجتماعی خود به کار گیرید. اهداف چندماهه و چندساله برای خود تعیین کنید. خود را ارزیابی و نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. تمام تلاش خود را برای بهبود و ارتقا در راستای رسیدن به اهدافتان به کار گیرید. دوره‌های شش‌ماهه، یک‌ساله برای بررسی میزان پیشرفت خود در نظر بگیرید. به‌خاطر داشته باشید نوشتن یک برنامه توسعه باید تحت نظارت و به کمک یک مربی انجام شود.

احمدرضا

احمدرضا

من احمدرضا فاضلي، مدرس و مشاور فن بیان و رشد فردی هستم. اینجا تلاش دارم با آموزش مهارت فن بیان، سخنوری و اعتماد به نفس، کمک نمایم تا قابليت و توانائی های خود را بطور اثربخش ارتقاء و ارائه دهيد و ارتباطاتی قدرتمند و اثر گذار را در زندگی و كسب و كار خود ايجاد نمائيد و قهرمان زندگی خودتان باشید ...

رایگان شد!

رایگان شد!

مقالات مرتبط

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید